Salade met vermicelli

09/06/11 om 11:50 - Bijgewerkt om 11:50

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 100 g fijne vermicelli
  • 1/2 l bouillon
  • 3 scampi's
  • 100 g kipfilet
  • een stukje gember
  • 1 el zoute sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el suiker
  • 2 el limoensap
  • 2 el vissaus
  • blaadjes koriander,Thaise basilicum en lavas.

Bereidingswijze

De kip in blokjes snijden en met de helft van de gemengde kruiden, sojasaus en een stukje versneden gember gaarkoken in 0,5 l bouillon. Tijdens de laatste minuut de scampi's meekoken. De bouillon zeven. De vermicelli gaarkoken in de bouillon, in stukken van 10 cm snijden en laten afkoelen.

Kip en scampi's hakken met het mes of met behulp van een foodprocessor. De dressing maken van de vissaus, limoensap, geplette knoflook en suiker. De vermicelli, het gehakt van kip en scampi's, verse kruidenblaadjes en dressing mengen en serveren.

Lees meer over:

Onze partners