Salade met kort gebakken zalm en gerookt spek

09/06/11 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor- of tussengerecht voor 4 personen:

  • 400 gram zalmfilet
  • 150 gram gesneden gerookt ontbijtspek
  • 2 tomaten
  • 100 gram frisée sla
  • 110 veldsla
  • 110 gram haricots verts
  • verse kruiden zoals kervel, basilicum, bladpeterselie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 0,2 liter bouillon
  • 1 sjalotje
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snipper het sjalotje fijn voor de dressing en klop dit met azijn, bouillon, peper en zout en tenslotte de olijfolie tot een egale dressing. Laat de dressing ongeveer 1 uur bij kamertemperatuur staan. Was en droog de slasoorten. Blancheer de haricots verts. Kruis de tomaten in, dompel ze even onder in kokend water, ontvel ze, verwijder de kern en de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de groenten, fijngehakte groene kruiden en de sla en bestrooi met peper en zout. Bak de plakjes spek zachtjes uit. Verdeel de zalm in dobbelstenen. Neem het spek uit de pan en bak de blokjes zalm in 1,5 tot 2 minuten half gaar. Verdeel de sla over vier borden en schenk de dressing erover. Leg de zalm en spek op de salade.

Onze partners