Salade met ananas, kip en garnalen

© Getty

Voor 4 personen
  • 4 kipfilets
  • 1 kleine ananas
  • 1 kropsla
  • 150 g grijze garnalen
  • witte peper en zout
Voor de cocktailsaus
  • 1,5 dl ketchup
  • 1 el half-opgeklopte slagroom
  • 2,5 dl vers gemaakte mayonaise
  • zachte whisky naar smaak
  • cayennepeper
Bereiding
  1. Maak eerst de cocktailsaus: klop de ketchup en de room onder de mayonaise. Kruid naar smaak met whisky en cayennepeper.
  2. Kook de kipfilets in lichtgezouten water. Laat enigszins afkoelen en trek het vlees in stukken. Schil de ananas en snij het vruchtvlees in kleine dobbelstenen.
  3. Schik de sla op de borden en verdeel de ananas erover. Vervolg met de kip en de garnalen, kruid alles royaal met peper en zout en werk af met de cocktailsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content