Salade Mediterranea

09/06/11 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g gemengde sla (Eikenbladsla, Lollo rosso, Veldsla)
  • 6 tomaten
  • 11/2 komkommer
  • 200 g Crispy Maïskorrels
  • 200g Feta in blokjes

Dressing: 6 eetlepels olijfolie

  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • peper uit de molen
  • 3 theelepels poedersuiker
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 1/2 bosje gesneden bieslook
  • 1 geperst knoflookteentje

Bereidingswijze

Nadat u de tomaten in heet water heeft laten schrikken kunt u ze gemakkelijk ontvellen. Vervolgens snijdt u ze in stukjes. De komkommer snijdt u in schijfjes. U mengt de sla, stukjes tomaat en schijfjes komkommer. Daarna voegt u de uitgelekte maïs en fetablokjes toe. Als laatste voegt u de dressing toe en schept deze er luchtig doorheen. Serveer op een bord.

Lees meer over:

Onze partners