Salade Jardinière

  • Moeilijkheid

250 g groene boontjes

1 bloemkool

1 broccoli

500 g Mechelse asperges

4 dikke wortelen

1 fijne krulandijvie

1 appel

1 mango

2 tomaten

1 bosje radijzen

preilintjes

3 soeplepels zure room

1 citroen

1 scheutje dille-azijn

1 scheutje knoflookazijn

1 scheutje xeresazijn

3 dl olijfolie

1 ei

1 pakje preischeuten

peper en zout

2 lepels rodevruchtenmosterd

Pel en ontpit de tomaten. De kwartjes in lange reepjes snijden. De bloemkool en broccoli in roosjes snijden. De wortel in reepjes van ± 1/2 cm dik en 4 cm lang snijden. Kook de versneden groenten beetgaar. Schil de asperges met een dunschiller en let op dat er geen vliesjes meer aanhangen. Kook de asperges beetgaar. Snijd de appel en de mango in kleine blokjes. De krulandijvie versnipperen en mengen met de appel, de mango, de zure room, enkele druppels citroensap, peper en zout.

Bereid de vinaigrette: meng 1 eierdooier met rodevruchtenmosterd, olijfolie, dille-azijn, knoflookazijn en xeresazijn. Klop deze ingrediënten op met een scheutje koud water tot de juiste consistentie is bereikt. Kruid de vinaigrette met peper en zout. Neem een ring van 6 cm doorsnede en zet tegen de binnenkant stukjes asperges van 7 cm lang. Vul de ring verder op met appel en mango. Neem de ring weg en houd alles samen met een lintje van prei. Schik de groenten rond de constructie en werk af met vinaigrette en een bolletje preischeuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content