Sablés met parmezaan en salie

Voor 25 koekjes:

Voor 25 koekjes:

125 g bloem

75 g koude boter, in stukjes

50 g geraspte parmezaan + 1 el voor de afwerking

mespunt cayennepeper

2 tl fijngehakte salie

1 eierdooier gemengd met 1 el water

Doe de bloem en boter in een kom en wrijf de boter met de vingertoppen stuk in de bloem. Na een tijdje zal het mengsel op grof broodkruim lijken. Voeg dan de kaas, kruiden en de helft van het ei toe. Meng tot een deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 1/2 cm dik. Gebruik vormpjes naar keuze om koekjes uit het deeg te steken en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat 30 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Bestrijk de koekjes met de rest van het ei en werk ze af met de kaas. Bak de koekjes 20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Serveer ze bij het aperitief.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content