Sabayon van frambozenbier met sinaasappel en verse frambozen

09/06/11 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:24

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 dl frambozenbier
  • 150 g frambozen
  • 2 sinaasappels
  • 50 g suiker
  • 5 eierdooiers
  • 5 cl Cointreau (triple sec)
  • 80 g suiker

Bereidingswijze

Rasp de schil van de sinaasappel, pers hem en voeg het sap erbij samen met 50 g suiker. Laat tot 1/3 inkoken. Voeg de Cointreau toe.

Verdeel de frambozen over 4 glazen en giet het sap erover.

Doe de eierdooiers in een pan met hoge rand (sauteuse). Doe er het bier en 80 g suiker bij en klop op een laag vuur (niet hoger dan 80°C) tot een schuimige, stevige sabayon. Verdeel over de glazen. Versier eventueel met wat gehakte pecannoten.

Lees meer over:

Onze partners