Russische bonensalade

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

500 g gekookte, uitgelekte, gedroogde rode nierbonen

6 in het zuur ingelegde pruimen (eventueel te vervangen door gedroogde pruimen geweekt in water met een scheutje goede azijn)

2 eetlepels ciderazijn

1 dl zure room

2 teentjes fijngehakt knoflook

10 g verse korianderblaadjes

2 fijngehakte lenteuitjes (of sjalotjes)

zout en peper

Week de bonen, ververs het water regelmatig en kook de bonen juist gaar (ze mogen niet uit elkaar vallen). Verhit de ingelegde of voorgeweekte gedroogde pruimen en de azijn enkele minuten in een klein pannetje. Doe alles in de blender van de mixer, voeg zure room toe en draai tot een glad mengsel. Hak de lenteuitjes en knoflook fijn. Doe bonen, lenteuitje, knoflook, pruimensaus, peper en zout in een kom en meng de ingrediënten dooreen. Garneer de schotel met korianderblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content