Rundfilet met kruiden, spek en nage van rode wijn

14/06/11 om 08:51 - Bijgewerkt om 08:51

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 600 g rundfilet
  • 75 g gerookt spek
  • boter
  • 2 dl rode wijn
  • 2 dl bruine fond
  • aardappelen
  • 150 g erwten
  • 1 bos lente-ui
  • de witte nerven van 1 kropsla
  • 1 bos waterkers
  • 2 tenen knoflook

Bereidingswijze

Hak de kruiden fijn, rol er het vlees in en wikkel er spek rond. Bak in boter en nadien 12 min. op 200°C. Deglaceer de pan met rode wijn en bruine fond. Kook aardappelen in de schil. Blancheer erwten, lente-ui en sla. Meng met waterkers en geplette knoflook, schik op borden. Versnijd het vlees en serveer met de groenten, aardappel en nage.

Lees meer over:

Onze partners