Rundertartaar

08/06/11 om 18:12 - Bijgewerkt om 18:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Rundertartaar:

  • 250 g ossenhaas (liefst fijn doorregen met vet)
  • 1 bundel lente-ui
  • fleur de sel
  • peper van de molen (liefst zwarte)
  • goede olijfolie (bv. Neus van La Buena Tierra)

Tartaar van king crab:

  • 100 g gekookt vruchtvlees van king krab (liefst vers)
  • versgedraaide mayonaise
  • fleur de sel
  • peper van de molen

Groenekruidensaus met kalfshersens:

  • 1 handvol platte peterselie
  • 1 handvol verse jonge bladspinazie
  • 1 dl xeresazijn
  • 1 dl goede olijfolie
  • 1 scheut water
  • 100 g gekookte kalfshersens
  • peper en grof zeezout

Garnituur:

  • mizuna- of raketsla

Bereidingswijze

Snij de filet pur met de hand in brunoise van ca. 1/2 cm. Hak het vlees zeker niet, want dan gaat de structuur verloren. Breng op smaak met olijfolie, versneden lente-ui, zout en versgemalen peper. Bereid de tartaar van king crab op dezelfde manier, breng op smaak met een weinig mayonaise.

Doe voor de vinaigrette olijfolie en water in de blender, voeg de groene kruiden toe en mix kort en krachtig. Voeg de gekookte kalfshersens toe, breng op smaak met xeresazijn, peper en zout.

Schik de mizuna in een kroon op het bord. Leg de rundertartaar in een ring op de sla en daarop de krabtartaar. Versier het gerecht met een streepje groenekruidenvinaigrette.

Onze partners