Rundertartaar met rode biet en ganzenlever

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

300 g runderfilet

2 el gemalen parmezaankaas

1 eierdooier

peper

zout

olijfolie

2 gekookte rode bieten

1/8 kleine bloemkool

100 g verse ganzenlever

raketsla

1 plak plat gebakken bladerdeeg

1 zwarte truffel

Voor de vinaigrette :

1 dl olijfolie

2 el sherryazijn

3 el walnotenolie

een mespunt mosterd

Snij het vlees in fijne dobbelstenen, meng met gemalen parmezaan, eierdooier, peper, zout en olijfolie. Snij de biet in dobbelstenen, centrifugeer de tweede rode biet en kruid het sap met peper en zout. Snij de bloemkool in roosjes en de ganzenlever in fijne krullen. Meng de ingrediƫnten voor de vinaigrette.

Doe de tartaar in een vorm op de borden. Haal de vorm weg en werk af met raketsla, bladerdeeg, lever en truffel. Schik er de rode biet en bloemkool naast en werk af met de vinaigrette en het rodebietensap.

Recept: Pierre RĆ©simont, L’Eau Vive.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content