Rundertartaar met rode biet en ganzenlever

08/06/11 om 17:30 - Bijgewerkt om 17:30

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

  • 300 g runderfilet
  • 2 el gemalen parmezaankaas
  • 1 eierdooier
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 2 gekookte rode bieten
  • 1/8 kleine bloemkool
  • 100 g verse ganzenlever
  • raketsla
  • 1 plak plat gebakken bladerdeeg
  • 1 zwarte truffel

Voor de vinaigrette :

  • 1 dl olijfolie
  • 2 el sherryazijn
  • 3 el walnotenolie
  • een mespunt mosterd

Bereidingswijze

Snij het vlees in fijne dobbelstenen, meng met gemalen parmezaan, eierdooier, peper, zout en olijfolie. Snij de biet in dobbelstenen, centrifugeer de tweede rode biet en kruid het sap met peper en zout. Snij de bloemkool in roosjes en de ganzenlever in fijne krullen. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.

Doe de tartaar in een vorm op de borden. Haal de vorm weg en werk af met raketsla, bladerdeeg, lever en truffel. Schik er de rode biet en bloemkool naast en werk af met de vinaigrette en het rodebietensap.

Recept: Pierre Résimont, L'Eau Vive.

Onze partners