Rundergebraad met paddenstoelen

06/10/11 om 14:26 - Bijgewerkt om 14:26

Geef je waardering

Rundergebraad met paddenstoelen

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 1 kg rundergebraad
  • zout, zwarte peper
  • 50 g boter
  • 1 kop vleesfond
  • 1 kg gemengde paddenstoelen

Voor de marinade:

  • 3 koppen rode wijn
  • 4 soeplepels olie
  • 1 kop water
  • 1 versneden ui, 1 versneden wortel, 1 teen knoflook
  • 2 laurier blaadjes, 2 takjes rozemarijn, 2 koffielepels gehakte peterselie

Bereidingswijze

Kruid het vlees met zout en peper. Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom, voeg het vlees toe en bewaar het acht uur op kamertemperatuur ondergedompeld in de marinade. Keer het vlees regelmatig.

Haal het uit de marinade en dep droog. Laat boter smelten, laat het gebraad aan alle kanten korsten en plaats het in een ovenschaal.

Kook de baksappen met de fond al roerende los en giet dit vocht bij het vlees. Dek de schaal af en plaats 40 min. in een voor verwarmde oven van 180°C. Voeg de gezeefde marinade toe en houd nog een uur in de oven. Dik de saus, indien gewenst, met een weinig opgelost maïszetmeel.

Maak de paddenstoelen schoon en bak in wat boter. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd van het vlees de paddenstoelen toe aan de ovenschotel. Snij het vlees in schijven en server met saus en paddenstoelen.

Onze partners