Runderconsommé met gebakken paddenstoelen

09/06/11 om 19:12 - Bijgewerkt om 19:12

Geef je waardering

Ingrediënten

  • ,5 liter bruine fond
  • 1 theelepel grofgeplette witte peperkorrels
  • zout
  • snuif cayennepeper

Voor de clarif:

  • 350 g gemengd gehakt
  • 1/3 preiwit
  • 1/3 bleekselderijstengel
  • 1 kleine wortel
  • 1 el tomatenpuree
  • kruidentuil
  • 5 eiwitten

Voor de afwerking:

  • 1 kleine wortel
  • Â1/4 kleine komkommer
  • 50 g shiitake
  • boter

Bereidingswijze

Ontvet de fond of bouillon grondig. Kruid goed met peper, zout en cayennepeper. Snijd de groenten in grove julienne. Meng de ingrediÃ"nten voor de clarif en voeg bij de fond, meng goed door elkaar. Breng al roerend aan de kook op een matig vuur. De eiwitten in de clarif zullen beginnen stollen en wit kleuren. Stop met roeren en draai het vuur laag.

Laat de fond zacht pruttelen, de clarif zal een dikke koek vormen die boven komt drijven. Laat zo zacht 2 uur pruttelen tot de clarif gaar is. Hij zal openbreken en naar de bodem zakken. Scheid de geklaarde consommé voorzichtig van de clarif en giet door een neteldoek.

Snijd wortel en komkommer in fijne brunoise, snijd de champignons in plakken en bak in boter. Serveer in de soep.

Tijd: 35 min. + 2 uur

Onze partners