Rund uit Haspengouw, jonge groenten, dikke frieten

22/06/17 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

Rund uit Haspengouw, jonge groenten, dikke frieten

© Kris Vlegels

Geef je waardering

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g 'Haspengouw beef' (1 mooi dik stuk)
  • 1 artisjok
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 4 groene asperges
  • 8 rode en gele kerstomaten
  • zoetzure marinade
  • jonge basilicumblaadjes
  • 6 dikke, bloemige
  • aardappelen
  • parmezaan
  • verse mayonaise

Bereidingswijze

Kruidenmengeling

  • zout
  • knoflook
  • tijm
  • gepofte paprika
  • piment

BEREIDINGSWIJZE

Kruid het vlees met grove peper en zout, rooster kort om en om in de grillpan tot de gewenste gaarheid, laat even rusten voor het serveren.

Artisjok: verwijder de harde onderste bladeren, kook de artisjok gaar in bouillon, snijd de artisjokkenbodem in mooie driehoekjes. Courgette: snijd in dunne plakjes, gril kort om en om. Venkel: snijd in plakjes, kook kort in gezouten water, verfris. Asperges: maak schoon, kook beetgaar, verfris. Tomaten: snijd in plakjes, verfris in een zoetzure marinade. Warm alle groentjes samen op in wat boter, werk af met gesnipperd basilicum.

Snijd de aardappelen in dikke frieten, stoom ze 20 minuten op 85 °C, in de steamer, pocheer ze daarna 12 minuten voor op 150 °C in de friteuse, en bak ze vervolgens krokant op 190 °C graden. Kruid de frieten met een mengeling van zout, knoflook, tijm, gepofte paprika en piment. Rasp er wat parmezaan over.

Meng een beetje van de kruidenmengeling door de mayonaise, serveer bij de frieten.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info