Rozensorbet

19/07/16 om 17:51 - Bijgewerkt om 18:14

Rozensorbet

Rozensorbet © C. Exelmans

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

200 ml water

110 g suiker

een handvol rozenblaadjes

1 el citroensap

1 kl natuurlijke rozenessence

80 ml champagne of prosecco ( ev. vervangen door sap van witte druif)

1 eiwit

Voor de gekristalliseerde rozenblaadjes:

1 eiwit

100 g fijne suiker

Doe het water en de suiker in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Voeg de rozenblaadjes toe. Haal van het vuur, laat 20 min. trekken. Pureer en zeef het mengsel. Laat afkoelen en voeg het citroensap, de rozenessence en de wijn toe. Meng alles goed en draai in de ijsmachine tot een smeuïge sorbet. Laat hard worden in de diepvries.

Klop voor de gekristalliseerde rozenblaadjes het eiwit stijf en penseel voorzichtig de rozenblaadjes in aan beide zijden. Bestrooi met fijne suiker, gebruik eventueel een pincet om de blaadjes vast te houden. Laat 1 dag drogen op een warme, droge plek. De blaadjes zullen hard worden.

Onze partners