Rozemarijn-spiedini met zeeduivel, pancetta en ansjovis-citroenaioli

10/06/11 om 08:28 - Bijgewerkt om 08:28

Geef je waardering

Rozemarijn-spiedini met zeeduivel, pancetta en ansjovis-citroenaioli

Ingrediënten

Voor 4:

  • 12 stevige takjes rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 1/2 tl espelettepeper
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 300 g zeeduivelfilet
  • 12 sneetjes pancetta
  • 1 miniciabatta
  • 6 kerstomaatjes
  • zwarte peper en zout

Voor de ansjovis-citroenaioli:

  • 1 eierdooier
  • 1/2 tl dijonmosterd
  • 1/2 el rode wijnazijn
  • 1/2 tl suiker
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 blikje ansjovisfilets in olijfolie, uitgelekt
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • sap van 1 citroen
  • espelettepeper, naar smaak

Bereidingswijze

Verwijder de blaadjes van de takjes rozemarijn, behalve het toefje bovenaan. Hou blaadjes en takjes gescheiden. Snij de knoflook en 1 eetlepel rozemarijn fijn, meng met de citroenschil en olijfolie. Kruid met peper en zout.

Snij de zeeduivel in blokjes van 3 x 3 cm. Leg deze in de marinade en laat 30 minuten rusten.

Maak intussen de aioli: meng de eerste 6 ingrediënten tot een fijne puree. Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe tot de mayonaise indikt. Breng op smaak met citroensap en espelettepeper.

Haal de vis uit de marinade. Halveer de pancetta en rol op. Verwijder de korst van de ciabatta en snij het brood in blokjes van 2 x 2 cm. Halveer de kerstomaatjes. Rijg kerstomaatjes, brood, pancetta en zeeduivel aan de rozemarijntakjes. Bak de spiesjes op of onder een hete grill en serveer meteen met de ansjovisaioli.

Lees meer over:

Onze partners