Rouille

  • Moeilijkheid

Voor 1 liter :

2 kleine Spaanse pepers

6 gepelde knoflooktenen

zout

2 eierdooiers

1 liter olijfolie

Snij de pepers overlangs in de helft en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snij fijn en doe samen met de knoflooktenen en een snuif zout in een vijzel. Plet fijn tot puree en roer er, nog steeds met de vijzel, de eierdooiers door. Meng er straalsgewijs olijfolie onder tot je een dikke roodbruine saus bekomt. Controleer de kruiding.

*’Rouille’ betekent letterlijk ‘roest’ en verwijst naar de kleur van de saus. Deze saus is lekker bij zuiderse, Provençaalse gerechten op basis van vlees en vooral gegrilde vis. Maar ook in de befaamde bouillabaisse heeft rouille zijn plaats. Vlak voor het serveren wordt er een lepel in de soep gedaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content