Rose de France-aardappel, Kooihoekkaas, bouchot-mosselen en spitskool

Het verrassingsrecept van Kobe Desramaults.

Het verrassingsrecept van Kobe Desramaults.

Voor 4:

25 mini-aardappels rose de France of ratte du Touquet van 2 cm doorsnede

1dl mosselbouillon

1dl droge witte wijn

1 spitskool

10 cl vlierbloesemazijn

5 cl raapzaadolie

1 stukje Kooihoekkaas

wilde kruiden (facultatief)

Guérandezout

40 bouchot-mossels

Laat de aardappelen acht minuten koken in een mengeling van bouillon en witte wijn, tot ze beginnen te glanzen en het vocht bijna volledig is ingekookt. Voeg wat water toe als de knollen niet gaar genoeg zijn. Hou de aardappels in beweging zodat ze gelijkmatig garen. Ze mogen beetgaar-krokant zijn.

Dompel de mossels enkele seconden onder in een weinig kokend water, tot ze opengaan, niet langer! Haal uit de schelp en bewaar in hun mosselsap.

Snij de buitenste drie lagen van de spitskool weg en gebruik alleen de bleke bladeren. Dompel enkele bladen 40 seconden onder in het kokend kookwater van de mosselen. Verwijder de bladen met een schuimspaan, laat uitlekken en breng op smaak met enkele druppels raapzaadolie, wat vlierazijn en Guérandezout.

Leg de aardappelen op warme borden, strooi er enkele lauwe mossels over. Leg de krokant gekookte spitskoolbladen erbij. Werk af met geschaafde Kooihoekkaas en wat wilde kruiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content