Rosbief

09/06/11 om 10:02 - Bijgewerkt om 10:02

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8:

  • Boter
  • 1 stuk rosbief van 1 kg
  • witte peper en zout

Bereidingswijze

Smelt boter in een pan en bak er het driehoekig stuk rosbief langs alle kanten goed in aan. Kruid langs alle kanten met peper en zout en zet in een oven van 200°C. Laat 35 minuten braden. Oversaus regelmatig met het braadvocht. Haal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Versnijd het vlees en serveer meteen. De rosbief zal saignant zijn en in het midden net nog bleu.

Tip: rosbief heeft een langwerpige driehoekige vorm en wordt meestal uit de binnenzijde van de dikke bil van het rund gesneden. Fundamenteel voor het braden van dit stuk vlees is dat men geduldig moet zijn en het vlees de nodige rusttijd geeft.

Klassiek maar nog steeds lekker is rosbief met kroketten en de eerste jonge worteltjes en erwtjes. Daarvoor is het wachten tot april-mei.

Onze partners