Rosbief met gegrilde rode paprika, salade en gebakken aardappelen

2462867

Voor 4:

Rosbief met gegrilde rode paprika, salade en gebakken aardappelen

Voor 4:

boter

1 stuk rosbief van 1 kg

peper en zout

2 rode paprika’s

gemengde sla naar keuze

gebakken aardappelen

4 el grof gehakte hazelnoten

Voor de vinaigrette:

6 el olijfolie

2 el sherryazijn

peper en zout

Smelt boter in een pan en bak het driehoekige stuk rosbief langs alle kanten erin aan. Kruid met peper en zout en zet in een oven van 200°C. Laat 35 min. braden. Oversaus regelmatig met het braadvocht. Haal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat gedurende 10 min. rusten. Versnijd het vlees en serveer warm of koud. De rosbief zal saignant zijn en in het midden nog bleu.

Blaker de paprika’s zwart met een gasbrander of snij in vieren, haal de zaden eruit en leg met de velkant naar boven onder de grill. Doe nadien de paprika in een kom, dek af met huishoudfolie en laat 15 min. nagaren. Het vruchtvlees zal zacht worden en olie afgeven. Wrijf de verbrande schil met de handen weg en snij de paprika in repen. Maak de vinaigrette.

Serveer met sla, gebakken aardappelen en gehakte hazelnoten. Lepel de vinaigrette erover.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content