Rosa di parma

09/06/11 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 10:

  • 1 runderlap van 1,2 kg (ongeveer 2 cm dik)
  • 16 à 20 zeer dunne plakjes parmaham
  • 250 g parmezaankaas
  • extra vierge olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 takje verse salie
  • peper
  • 12 cl cognac

Bereidingswijze

Leg het vlees op het wengblad en bestrijk met olijfolie. Leg er een laagje parmaham op. Schaaf met een kaasschaaf lange, dunne repen kaas (1,5 mm dik) over de ham en dek af met nog een laag ham. Rol de lap stevig op en bind met katoendraad. Leg de rol in een vuurvast glazen schaal en voeg er 1 dl olie en de kruiden bij. Leg een klontje boter op het vlees. Laat 10 minuten bruinen op het vuur en giet er de cognac bij. Bak nog 30 tot 35 minuten op matig vuur. Laat rusten. De Parmaroos wordt naar keuze warm, lauw of koud gegeten.

Lees meer over:

Onze partners