Roomsoep van langoustines met dragon

15/12/15 om 16:40 - Bijgewerkt om 16:40

Roomsoep van langoustines met dragon

Roomsoep van langoustines met dragon © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

16 tot 20 langoustines

olijfolie

2 dl cognac (in totaal)

5 dl droge witte wijn

4 fijngehakte sjalotten

4 fijngehakte knoflookteentjes

2 takken tijm

3 laurierbladen

4 takjes peterselie

4 takjes dragon

2,5 dl room

witte peper en zout

verse dragon

Ontdoe de langoustines van hun pantser, kop en scharen. Zet de langoustines opzij en hak de koppen, pantsers en scharen grof. Fruit ze op een hoog vuur in olijfolie. Flambeer met een scheut cognac. Blus met 2 l water, witte wijn en de rest van de cognac en voeg de groenten en kruiden toe. Breng aan de kook en laat een uur inkoken op een middelhoog vuur.

Giet de soep door een zeef, breng ze weer aan de kook en laat nog 5 min. koken. Draai het vuur uit, voeg de room toe en nadien de langoustines. Zo worden die zacht gepocheerd in de soep, wat voor extra smaak zorgt. Kruid met peper en zout.

Serveer in diepe borden en werk af met verse dragon.

Onze partners