Roomsoep van langoustines met dragon

© Getty
Voor 4 personen
  • 16 tot 20 langoustines
  • olijfolie
  • 2 dl cognac
  • 5 dl droge witte wijn
  • 4 fijngehakte sjalotten
  • 4 fijngehakte knoflookteentjes
  • 2 takken tijm
  • 3 laurierbladen
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes dragon
  • 2,5 dl room
  • witte peper en zout
  • verse dragon
Bereiding
  1. Ontdoe de langoustines van hun pantser, kop en scharen. Zet de langoustines opzij en hak de koppen, pantsers en scharen grof. Fruit ze op een hoog vuur in olijfolie. Flambeer met een scheut cognac. Blus met 2 l water, witte wijn en de rest van de cognac en voeg de groenten en kruiden toe. Breng aan de kook en laat een uur inkoken op een middelhoog vuur.
  2. Giet de soep door een zeef, breng ze weer aan de kook en laat nog 5 min. koken. Draai het vuur uit en voeg de room toe. Doe er daaarna de langoustines bij, zo worden ze zacht gepocheerd in de roomsoep, wat voor extra smaak zorgt. Kruid met peper en zout. Serveer in diepe borden en werk af met verse dragon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content