Roomsoep van champignons met kervel

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • 2 stengels bleekselderij
  • 500 g grotchampignons of andere Parijse champignons
  • boter
  • 1,5 el bloem
  • 3 l groentebouillon
  • peper en zout
  • kruidentuil
  • 2 dl room
  • verse kervel
Bereiding
  1. Maak de groenten schoon: pel de ui, trek de buitenste bladeren van de prei. Houd een 8-tal champignons apart voor de garnering. Snijd ui, preiwit, selderij en champignons grof. Smelt boter in een ruime pan en stoof de groenten er glazig in. Bestrooi met bloem, meng en laat even drogen op het vuur.
  2. Voeg de bouillon toe, kruid met peper, zout en kruidentuil. Breng aan de kook en laat zacht gaarkoken. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef of mix ze fijn. Controleer de kruiding en werk af met room.
  3. Snijd de rest van de champignons in fijne plakken en doe ze in de roomsoep. Laat nog 5 minuten doorkoken. Werk de soep af met verse kervel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content