Roomsoep van aardperen met Griekse yoghurt en kaviaar

10/06/11 om 08:15 - Bijgewerkt om 08:15

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 1 kg aardperen
  • 2,5 l kippenbouillon
  • kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • 2 el olijfolie
  • 3 gulle el Griekse yoghurt
  • 2 dl room
  • zwarte peper en zout
  • 5 blaadjes zuring
  • 4 tl kaviaar

Bereidingswijze

Schil de aardperen en snij ze grof. Breng de bouillon aan de kook, voeg de aardperen en het kruidentuiltje toe en kook gaar. Verwijder het kruidentuiltje, voeg de olijfolie toe en mix de soep fijn. Werk op met de griekse yoghurt en room en laat nog 2 min. doorwarmen maar niet koken. Kruid met peper en zout.

Leg de zuringblaadjes op elkaar, rol ze op tot een sigaar en snij overlangs in reepjes (cisseleren). Verdeel de soep over vier warme borden, schik de zuring in het midden en werk af met de kaviaar.

Tijd: 35 min

Lees meer over:

Onze partners