Roomsoep met gamba's en appeltjes

09/06/11 om 17:28 - Bijgewerkt om 17:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 1,5 l gevogeltebouillon
  • 4 eierdooiers
  • 4 soeplepels room
  • 1 lepel currypoeder
  • 15 g bloem
  • 15 g boter
  • olie of boter om in te bakken
  • 1 Ã 2 teentjes knoflook.

Garnituur:

  • 12 tot 20 gamba's (naargelang het formaat)
  • 1 appel
  • het sap van een halve citroen

Bereidingswijze

De gevogeltebouillon opwarmen. De boter smelten en de bloem toevoegen; door elkaar roeren en kort laten drogen. De kokende bouillon al roerend met een houten lepel onder de roux mengen. Aan de kook brengen en laten doorkoken. De gamba's uit hun jasje halen, kruiden met geperste knoflook, peper en zout en in boter of olie bakken. De appel schillen. Het vruchtvlees in julienne snijden en besprenkelen met citroensap. Een liaison maken door eierdooiers en room te mengen. De kokendhete soep voor het opdienen binden met de liaison (de soep mag niet meer koken, anders schiften de dooiers). De soep garneren met gebakken gamba's en staafjes appel.

Lees meer over:

Onze partners