Roodbaars opgevuld met zongedroogde tomaten en artisjokken

09/06/11 om 10:06 - Bijgewerkt om 10:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 ontschubte roodbaarzen van 800 g
  • farce (zie hier beneden)
  • 4 grote stukken buikvlies

Voor de farce:

  • 800 g roodbaarsfilet of victoriabaars
  • 8 eiwitten
  • 4 dl room
  • 250 g gesneden zongedroogde tomaten
  • 200 g artisjokken
  • 8 stengels pijpajuin

Voor de saus: Beurre blanc met wokkruiden:

  • 300 g sjalotten
  • 1/3 l witte wijn
  • 3 dl room
  • 3 à 4 limoenen
  • 250 g boter
  • 3 dl sinaasappelsap
  • 25 g wokkruiden

Bereidingswijze

De vissen ontdoen van de graten langs de bovenkant opvullen met de farce, vorm geven, omwikkelen met buikvlies en opbinden met katoenen touw om de 2 cm.

Voor de farce:

De roodbaarsfilet of victoriabaars mixen of cutteren. Nadien 6 à 8 eiwitten toevoegen, peper en zout toevoegen en terug opkloppen met de room. Deze farce mengen met de groenten. De vissen bakken op +/- 160°C in de BBQ met gesloten deksel gedurende +/- 30 à 60 min hangt af van de grootte van de vis.

Voor de saus:

De sjalot snipperen en aanstoven (niet kleuren), witte wijn en sinaasappelsap toevoegen en laten inkoken. Room toevoegen alsook het limoensap en de wokkruiden.

De vissen met een lang scherp mes in sneden van minimum 1,5 cm (anders vallen ze gemakkelijk uit elkaar) snijden. Op een bord schikken met een garnituur naar keuze en rondom genappeerd met de saus.

Onze partners