Roodbaars met noedels, cantharellen en zure room

10/06/11 om 09:17 - Bijgewerkt om 09:17

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • gevogeltebouillon
  • 150 g eiernoedels
  • 200 g schoongemaakte cantharellen
  • boter, peper en zout
  • 1 el citroensap
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 roodbaarsfilets met vel van 170 g elk
  • 2 el dikke zure room
  • enkele blaadjes platte peterselie

Bereidingswijze

Breng de gevogeltebouillon aan de kook, haal van het vuur en laat er de noedels in weken. Bak ondertussen de cantharellen gedurende 3 minuten op hevig vuur in boter. Kruid op het einde met peper en zout, citroensap en bieslook en hou warm.

Bak de roodbaarsfilets 4 minuten langs de velkant in boter en zet nadien nog 2 minuten in een oven van 180°C. Schik de uitgelekte noedels op de borden, verdeel er de paddestoelen over en werk af met de vis. Versier met een koffielepel vooraf met peper en zout gekruide room en een blaadje platte peterselie.

* Tip: dit gerechtje kan met elke witte vissoort worden bereid. Wie graag vaster visvlees heeft, kiest voor zonnevis of heilbot bijvoorbeeld.

Onze partners