Ronde courgettes met tarwevulling

  • Moeilijkheid

Ronde courgettes met tarwevulling

Voor 4:

4 Ronde de Nice courgettes

100 g voorgekookte tarwe

zout

1/2 theelepel citroenzeste

olijfolie

zwarte peper

1 takje rode basilicum

6 takjes bieslook

1 eetlepel pijnboompitten

1 tomaat

1 kleine handvol posteleinblaadjes

citroensap

Snij de top van de courgettes af. Stoom de hele courgettes gedurende 10 min., te rekenen vanaf het moment waarop het water kookt. Haal ze uit het stoommandje, laat afkoelen en hol voorzichtig uit met een theelepeltje. Zet ze opzij.

Doe de voorgekookte tarwe in een steelpan met een dubbele hoeveelheid water. Voeg zout toe en kook de tarwe ongeveer 10 min. Het water is dan geabsorbeerd. Giet de tarwe in een mengkom. Voeg de citroenzeste en de olijfolie toe. Kruid met peper en laat afkoelen.

Snij de basilicum en de bieslook fijn. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met anitkleeflaag en giet ze in een ovenschaaltje. Snij het vlees van de tomaat in kleine blokjes. Als de tarwe is afgekoeld, voeg dan de basilicum, de bieslook, de posteleinblaadjes, de blokjes tomaat, de pijnboompitten en een scheutje citroensap toe. Meng en kruid peper en zout naar smaak. Vul de kleine courgettes met het mengsel en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content