Romige schuimomelet met gerookte vis

09/06/11 om 14:00 - Bijgewerkt om 14:00

Geef je waardering

Romige schuimomelet met gerookte vis

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 175 g gerookte zalm of schelvis, in plakjes
  • 50 g koude boter
  • 1,75 dl slagroom
  • 4 eieren
  • 40 g kaas (geraspte belegen cheddar)
  • zwarte peper
  • een bundeltje waterkers

Bereidingswijze

Snijd de plakken vis in reepjes. Smelt de helft van de boter met 60 ml room in een pan met antikleeflaag. Voeg de gerookte vis toe en roer alles van het vuur af door elkaar. Laat afkoelen.

Scheid de dooiers en de eiwitten. Doe de dooiers met een soeplepel room en wat zwarte peper bij de vis en roer door elkaar. Meng de rest van de room in een kom met de geraspte kaas. Klop de eiwitten tot sneeuw en schep met een spatel door het vismengsel. Verwarm een omeletpan met wat boter. Laat het vismengsel in de pan glijden en bak tot de onderkant bruin is.

Giet het kaasmengsel over de omelet en zet de pan even onder de grill tot de bovenkant goudbruin is gegratineerd. Serveer met een toefje waterkers.

Lees meer over:

Onze partners