Romige scampisoep

Voor 4 : 16 scampi’s vetstof (boter, olijfolie) 1 l kippenbouillon cognac 4 sjalotten 150 g champignons 2 dl witte wijn 2 el bloem 1,5 dl room 1 kl wittewijnazijn of aceto balsamico peper, zout gehakte bieslook of ander kruid

Voor 4 :
16 scampi’s
vetstof (boter, olijfolie)
1 l kippenbouillon
cognac
4 sjalotten
150 g champignons
2 dl witte wijn
2 el bloem
1,5 dl room
1 kl wittewijnazijn of aceto balsamico
peper, zout
gehakte bieslook of ander kruid

Maak de scampibouillon : ontdoe de scampi’s van hun pantsers en bak de pantsers aan in wat boter. Flambeer met cognac, bevochtig met kippenbouillon. Laat 10 minuten sudderen en zeef.

Stoof de fijngehakte sjalotten licht aan. Voeg de champignons in plakjes toe en laat 10 minuten zacht stoven. Bestrooi met 2 eetlepels bloem. Voeg wijn en scampibouillon toe, breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken. Voeg de gepelde scampistaarten toe en pocheer kort tot ze gaar zijn.

Werk af met room en kruiden en enkele druppels aceto balsamico of wittewijnazijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content