Romige heilbotsoep met mais en chili-olie

© Getty
Voor 4 personen
  • 200 g gerookte heilbot
  • 3 dl melk
  • 1 dl room
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kl peperkorrels
  • 1 ui
  • 2 stengels groene selderij
  • 1 el olijfolie
  • 300 g aardappelen
  • 1/2 blikje maïskorrels
  • 2 el fijngehakt bieslook
  • chili-olie
Bereiding
  1. Leg de heilbot in een ondiepe schaal. Breng melk en room aan de kook met laurier en peperkorrels. Giet het kokende mengsel over de vis en laat 30 minuten trekken. Snipper de ui en snij de selderij fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en selderij.
  2. Schil en snij de aardappelen in blokjes. Voeg de aardappelen toe aan de pan en roer even. Voeg dan het weekvocht van de vis toe en laat de aardappelen gaarkoken. Pureer de inhoud van de pan met 2 dl water.
  3. Trek de heilbot in snippers en voeg ze toe aan de heilbotsoep, evenals de uitgelekte maïs en bieslook. Verdeel over 4 voorverwarmde borden en werk af met de chili-olie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content