Rolletjes van haringfilet met mosterd-zure roomsaus

09/06/11 om 09:52 - Bijgewerkt om 09:52

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 4 verse haringen of 8 filets
  • 4 eetlepels zure room
  • 1 koffielepel mosterd
  • druppels citroensap
  • bakje tuinkers
  • enkele slablaadjes
  • cocktailprikkers
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Meng de zure room met de mosterd en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de staarten van de haringen en besmeer elke haringfilet met een theelepel van de mosterd-zure roomsaus.

Leg op elke besmeerde haringfilet een blaadje sla en 1/8 van de tuinkers. Rol de haringfilets losjes op en zet ze eventueel vast met een cocktailprikker. Leg per persoon 2 rolletjes op een bordje.

Wijntip: Alsace Muscat, droge, fruitige witte wijn. Prima als aperitief.

Recept: Nederlands Visbureau

Lees meer over:

Onze partners