Rollade van hoevekip en Beaufortkoekjes

10/06/11 om 14:03 - Bijgewerkt om 14:03

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • borstfilets van 2 hoevekippen
  • 600 g witte en groene asperges
  • 250 g dikke plakken gekookte beenham
  • een soeplepel gehakte dragon
  • bouillon van de karkassen van de kip
  • dragonazijn
  • 400 g aardappelen
  • 100 g Beaufortkaas
  • 50 g gerookt spek
  • 1 sjalot
  • 100 g boter
  • 4 roestvrijstalen ringvormen

Bereidingswijze

De witte asperges slieren. De houterige uiteinden van de groene en witte asperges verwijderen. De kipfilets opensnijden en voorzichtig platkloppen. De beenham en vervolgens de asperges op het vlees schikken. Bestrooien met een weinig gehakte dragon. Het geheel voorzichtig oprollen en opbinden met keukentouw. De bouillon van de karkassen inkoken. Het vet afscheppen en de resterende gehakte dragon en een scheutje dragonazijn toevoegen. De saus verder inkoken.

De Beaufortkoekjes bereiden. Het spek in fijne reepjes snijden. De Beaufortkaas raspen. De aardappelen in de schil koken. De huid verwijderen, de aardappelen raspen en het raspsel mengen met spek, kaas, peper en zout. Het mengsel aandrukken in ringvormen en grilleren. De rollade aanbraden in hoeveboter en vlees en asperges langzaam laten garen in oven of pan. Regelmatig met braadvocht besprenkelen. De rollade in schijven snijden en het vlees met de Beaufortkoekjes op warme borden schikken. De dragonsaus rond het vlees gieten.

(Dominique Vreven, restaurant 't Vlierhof)

Lees meer over:

Onze partners