Rog met zure sjalotjes en spek

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 aardappelen

200 g gerookt spek

12 sjalotjes

1 citroen

200 g prinsessenboontjes

2 dl bouillon van kip (blokje)

een scheutje aceto balsamico

1 kl mosterd

100 g boter

olijfolie

4 kleine rogvleugels (300 g per stuk)

zout en peper van de molen

Schil de aardappelen, snij in blokjes, kook deze enkele min. en giet af. Snij het spek in blokjes, bak krokant in een droge antikleefpan. Voeg halverwege de aardappelblokjes toe en laat mee bakken tot de blokjes gaar zijn. Zet de sjalotjes op met wat water, wat boter, royaal citroensap, zout en peper. Laat op zacht vuur garen tot het vocht is verdampt.

Kook de prinsessenboontjes krokant in gezouten water en verfris onder koud water. Kook de kippenbouillon met de aceto balsamico, peper en zout en een lepeltje mosterd in tot een lichte siroop. Klop deze voor het opdienen op met wat koude boter. Knip de randen van de rog bij. Haal de vissen door de bloem en klop af.

Bak de rog aan twee kanten in een pan met half boter en half olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg op warme borden en overgiet met saus. Bestrooi met lichtzure sjalotjes. Leg de aardappelblokjes met spek en de prinsessenboontjes op de borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content