Rog met hazelnotenboter en kappers

28/06/11 om 11:49 - Bijgewerkt om 11:49

Geef je waardering

Rog met hazelnotenboter en kappers

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 roggenvleugels
  • boter
  • peper en zout
  • 4 el kappers met hun vocht
  • sap van 1 citroen

Bereidingswijze

Spoel de roggenvleugels onder koud stromend water. Breng lichtgezouten water tegen het kookpunt en pocheer er de roggenvleugels 3 min. in. Het water mag net niet koken, het oppervlak mag slechts een lichte rimpeling vertonen. Haal de roggenvleugels nadien uit het pocheervocht, laat uitlekken en bak verder gaar in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout.

Haal de rog uit de pan en laat het bakvocht nog iets donkerder worden van kleur tot de typische hazelnotenkleur bereikt is. Schik de roggenvleugels op 4 borden. Doe de kappers met hun vocht bij de boter, samen met het citroensap. Giet de schuimende boter op de roggenvleugels en serveer onmiddellijk met aardappelpuree.

Tip: de hazelnotenboter is klaar als de boter een nootachtig aroma verspreidt dat aan geroosterde hazelnoten doet denken.

Lees meer over:

Onze partners