Roereieren met knapperige salie en ham

10/06/11 om 12:26 - Bijgewerkt om 12:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 eieren
  • 24 verse salieblaadjes
  • 150 g parmaham
  • 1 el dubbele room
  • 1 el extra vierge
  • olijfolie
  • 20 g boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

Breek de eieren in een kom en klop met een vork. Voeg ondertussen de room, wat peper en zout toe. Snij de ham in reepjes van 1 bij 3 cm (vet niet verwijderen). Verwarm wat olie in een pan met dikke bodem. Doe er de ham en de salie in en laat onder voortdurend roeren 2 minuten goudbruin bakken op matig warm vuur. Voeg boter toe en laat smelten. Voeg het eiermengsel toe. Laat onder voortdurend roeren op een zacht vuurtje gedurende 5-6 minuten stollen. Dien op met geroosterd boerenbrood.

Lees meer over:

Onze partners