Roerei met sjii-takes en bieslook

10/06/11 om 08:59 - Bijgewerkt om 08:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 eieren
  • 1 sjalot
  • 250 g shii-takes
  • ca 1,5 dl soja-olie
  • verse bieslook
  • vijfkleurenpeper en zout

Bereidingswijze

Was en droog het bieslook, en hak fijn. Hak ook de sjalot fijn. Maak de paddestoelen schoon, verwijder het onderste (harde) deel van de steel en snijd in dunne plakjes. Breek de eieren in een ruime kom en klop, onder toevoegen van een eetlepel olie, tot een schuimende massa. Laat rusten bij kamertemperatuur. Verhit de wok op hoog vuur tot hij begint te roken. Giet de rest van de olie in de wok. Voeg, wanneer de olie walmt, de sjalot toe. Roerbak enkele seconden en voeg de shii-takes toe. Roerbak tot de paddestoelen olie hebben opgenomen. Voeg de bieslook toe, schep om en giet het eiermengsel in de wok. Schep om en om zodat alles goed vermengd wordt. Giet eventueel nog wat extra olie in de pan. Kruid met de peper en wat zout. Schep om tot het ei gestold, maar nog smeuïg is. Schep over op verwarmde borden of een verwarmde schotel. Strooi nog wat achtergehouden gesnipperde bieslook over het gerecht.

Lees meer over:

Onze partners