Roerei met rivierkreeft, ui en paprika

© Getty
Voor 4 personen
  • 8 eieren
  • peper en zout
  • boter
  • 1 kleine fijngehakte ui
  • eventueel een scheut room
  • 100 g gekookte rivierkreeften
  • paprikapoeder
Bereiding
  1. Breek de eieren in een kom en klop ze heel licht los. Kruid met peper en zout.
  2. Smelt boter in een pan met antikleeflaag, stoof er de fijngehakte ui 2 minuten zacht glazig in en voeg de eieren toe. Laat op zacht vuur langzaam stollen en roer de gestolde delen voortdurend los met een houten spatel. De eieren moeten zacht en romig blijven.
  3. Voeg eventueel een scheut room en een klont boter toe om het gaarproces te stoppen en strooi de rivierkreeft over het roerei. Bestrooi met paprikapoeder en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content