Rödkal (rodekool op zijn zweeds)

14/06/11 om 08:34 - Bijgewerkt om 08:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor zes:

  • 1 middelgrote rodekool (ongeveer 1 kilo)
  • 1 ui
  • 1 wit van prei
  • 3 of 4 appels
  • Â1/2 tot 1 tl zout
  • eventueel wat kookvocht van de kerstham of vleesbouillon
  • 2 tot 3 el boter
  • 1 of 2 el azijn of rode wijn
  • Â1/2 dl siroop van zwarte bessen of aalbessenconfituur
  • kruidnagel

Bereidingswijze

Snij de kool in stukken. Doe de boter in de pan met het vocht van de ham. Doe hierin de gesneden ui, prei, kool en van schil en klokhuis ontdane en in stukken gesneden appels. Laat zachtjes stoven onder gesloten deksel. Roer zo nu en dan. Voeg azijn, bessensiroop, kruidnagel, een beetje water, peper en zout toe naar smaak. Laat veertig minuten onder deksel stoven.

60 min

moeilijkheid 1

Onze partners