Rödkal (rodekool op zijn zweeds)

Nodig voor zes:

Nodig voor zes:

1 middelgrote rodekool (ongeveer 1 kilo)

1 ui

1 wit van prei

3 of 4 appels

Â1/2 tot 1 tl zout

eventueel wat kookvocht van de kerstham of vleesbouillon

2 tot 3 el boter

1 of 2 el azijn of rode wijn

Â1/2 dl siroop van zwarte bessen of aalbessenconfituur

kruidnagel

Snij de kool in stukken. Doe de boter in de pan met het vocht van de ham. Doe hierin de gesneden ui, prei, kool en van schil en klokhuis ontdane en in stukken gesneden appels. Laat zachtjes stoven onder gesloten deksel. Roer zo nu en dan. Voeg azijn, bessensiroop, kruidnagel, een beetje water, peper en zout toe naar smaak. Laat veertig minuten onder deksel stoven.

60 min

moeilijkheid 1

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content