Rodelinzensoep met koriander en naanbroodjes

09/06/11 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:33

Geef je waardering

Rodelinzensoep met koriander en naanbroodjes

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 2 el plantaardige olie
  • 125 g rode linzen
  • 6 dl groentebouillon
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 200 g tomatenblokjes in blik
  • 1 bosje koriander
  • Zout

Naanbroodjes:

  • 250 g witbroodmeel
  • 1/2 tl zout
  • 3,5 g gedroogde gist
  • 2 el plantaardige olie
  • ca. 1,5 dl water

Bereidingswijze

Maak eerst de broodjes: doe meel, zout en gist in een kom. Roer er 1 eetlepel olie en het water onder tot een zacht deeg ontstaat. Kneed 5 minuten tot het deeg glad is, dek af en laat ca.1 uur rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume.

Snipper intussen de ui en knoflook. Fruit in de olie. Rooster de komijn- en korianderzaadjes. Maal fijn en voeg toe aan de pan, samen met de linzen, bouillon en cayennepeper. Laat 20 minuten koken op een laag vuur. Voeg halverwege de kooktijd de tomatenblokjes toe. Mix de soep met de koriander en kruid met zout. Hou warm.

Kneed het deeg even door op een bebloemd werkvlak. Verdeel in 4 porties en rol elke portie uit tot een ovaal van een 1/2 cm dik. Bak de broodjes 1 minuut aan elke kant in 1 eetlepel olie op hoog vuur. De broodjes zullen rijzen en kleuren tijdens het bakken.

Schep de soep in 4 kommen geef er de naanbroodjes bij.

Lees meer over:

Onze partners