Rode-uienmarmelade

09/06/11 om 16:40 - Bijgewerkt om 16:40

Geef je waardering

Rode-uienmarmelade

Ingrediënten

  • 4 rode uien
    1,25 dl rode wijn
    1,25 dl rode wijnazijn
    2 eetlepels lichtbruine suiker
    1/2 dl honing
    1 eetlepel sinaasappelsap
    1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

Pel en halveer 4 rode uien en snij elke helft in dunne plakjes.

Doe de uien samen met 1,25 dl rode wijn, 1,25 dl rode wijnazijn, 2 eetlepels lichtbruine suiker en 1/2 dl honing in een roestvrijstalen pan met zware bodem.

Kook al roerend op een laag vuur tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en laat 30 min. pruttelen tot de marmelade een dikke, stroperige consistentie heeft.

Voeg 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel citroensap toe en laat nog 5 min. doorkoken tot de sappen zijn ingedikt. Haal de pan van het vuur. Laat de uienmarmelade afkoelen en lepel nadien in 2 kleine potjes. Dek goed af en zet koel weg.

Lees meer over:

Onze partners