Rode schorpioenvis met zoetzure tomatenpesto

10/06/11 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:10

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • filets van 4 rode schorpioenvissen (rascasse), met vel en geschubd

Vinaigrette :

  • 5 theelepels versnipperde sjalot
  • 5 theelepels miniblokjes tomaat
  • 5 theelepels miniblokjes wortel
  • 5 theelepels miniblokjes courgette (met schil)
  • 3 dl olijfolie van eerste persing
  • 0,75 dl aceto balsamico
  • fijngehakte Romeinse kervel
  • basilicum
  • bladpeterselie
  • peper uit de molen
  • zout
  • een snuifje poedersuiker

Tomatenpesto :

  • 32 kerstomaatjes
  • 16 middelgrote blaadjes basilicum
  • 2 langwerpige sjalotten
  • 10 g suiker
  • olijfolie van eerste persing
  • aceto balsamico
  • zout
  • peper uit de molen

Groentespaghetti :

  • 1/2 dikke wortel
  • 1/2 courgette
  • 1 dikke prei
  • olijfolie om te bakken
  • peper
  • zout

Versiering :

  • gefrituurde blaadjes basilicum
  • platte peterselie
  • Romeinse kervel
  • reepjes zwarte truffel (facultatief)

Bereidingswijze

Bereid een vinaigrette met de opgenoemde ingrediënten. Maak tomatenpesto door de fijngesneden sjalotjes in olijfolie glazig te stoven. De kerstomaatjes toevoegen. De suiker over de tomaatjes strooien wanneer de velletjes beginnen te barsten. De tomaatjes kort karameliseren en de warmte in de pan blussen met een klein scheutje aceto balsamico. De fijngehakte basilicum toevoegen en de pesto nog enkele minuten laten sudderen. Kruiden met peper en zout.

De visfilets kruiden, kort bakken in een grillpan en in een vuurvaste schotel plaatsen. De groentespaghetti bereiden : was de prei en de courgette, schil de wortel en versnijd de groenten in slierten. Bak de sliertjes beetgaar in olijfolie en kruid met peper en zout.

Verwarm de vis in de oven. Verwarm de pesto en de vinaigrette (zonder te koken). Leg op ieder warm bord een hoopje groentespaghetti en leg daar de vis op met het vel naar boven. Bestrijk de vis met tomatenpesto. Giet de vinaigrette rond de vis en versier met gefrituurde kruiden en, indien gewenst, reepjes zwarte truffel.

Lees meer over:

Onze partners