Rode poon van de grill

10/06/11 om 08:52 - Bijgewerkt om 08:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor twee :

  • 1 rode poon (of eventueel een zeebrasem)
  • verse kruiden (koriander, citroenkruid, peterselie, enz.)
  • venkelgroen
  • olijfolie
  • anijslikeur
  • citroensap
  • peper
  • zeezout

Bereidingswijze

De kruiden fijnhakken en mengen met olie, peper en zout. De leeggehaalde vis wassen en aan beide zijden 2 à 3 schuine inkepingen maken in huid en visvlees. De vis insmeren met het kruidenmengsel en de buikholte vullen met venkelgroen. De vis besprenkelen met druppels anijslikeur. De vis vastzetten in een ingevette dubbele visrooster en aan beide zijden grilleren. Het visrooster verwijderen. De vinnen weghalen en het visvlees los van de middengraat snijden.

Lees meer over:

Onze partners