Rode kool met een toets uit Bourgondiƫ

09/06/11 om 12:32 - Bijgewerkt om 12:32

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 0,5 kg rode kool (niet te fijn versneden)
  • 200gr ontbijtspek, in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 uien, grof gesneden
  • wat boter
  • 3 dl rode wijn (een stevige Bourgondië)
  • 3 dl gevogeltefond
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 5 kruidnagels
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereidingswijze

Gebruik een stevige braadpan en laat hierin, met wat boter, het spek lichtjes kleuren. Vis het spek uit de pan en hou het voor later. Laat de uien glazig worden in dezelfde pan met het "spekvet". Voeg de rode kool toe en laat 10 minuten stoven onder deksel.

Voeg de rode wijn, de gevogeltefond, het spek en de wijnazijn toe. Kruiden met kruidnagels, nootmuskaat, peper en zout.

De pan met deksel kan nu voor 3 uur in een matig warme oven. Je kan de inhoud ook op een klein pitje laten verder stoven. Controleer of het vocht niet te snel verdampt en giet er eventueel wat bij.

Opdienen (de kruiding controleren) als al het vocht verdampt is.

Lees meer over:

Onze partners