Rodekool met spek

© Getty
Voor 4 personen
  • 0,5 kg rode kool (niet te fijn versneden)
  • 200 g ontbijtspek, in dobbelsteentjes
  • 2 uien, grof gesneden
  • boter
  • 3 dl rode wijn (stevige BourgondiĆ«r)
  • 3 dl gevogeltefond
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 5 kruidnagels
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Bereiding
  1. Gebruik een stevige braadpan en laat hierin, met wat boter, het spek lichtjes kleuren. Vis het spek uit de pan en hou het voor later. Laat de uien glazig worden in dezelfde pan met het “spekvet”. Voeg de rodekool toe en laat 10 minuten stoven onder deksel.
  2. Voeg de rode wijn, de gevogeltefond, het spek en de wijnazijn toe. Kruiden met kruidnagels, nootmuskaat, peper en zout.
  3. De pan met deksel kan nu voor 3 uur in een matig warme oven. Je kan de inhoud ook op een klein pitje laten verder stoven. Controleer of het vocht niet te snel verdampt en giet er eventueel wat bij.
  4. Serveer de rodekool met spek als al het vocht verdampt is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content