Rode curry met eend en lychees

19/01/17 om 13:58 - Bijgewerkt om 14:31

Opgelet: dit curryrecept is behoorlijk pittig. Als je niet zo van pikant houdt, laat je de extra chilipeper beter achterwege.

Rode curry met eend en lychees

© Getty Images/iStockphoto

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 250 g eendenborst, fijn gesneden
  • 30 ml rode currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 400 g lychees, gepeld, ontpit en gehalveerd
  • 200 g ananas, in stukjes
  • 300 g kerstomaten, gehalveerd
  • 200 g bamboescheuten
  • 1 chilipeper
  • 15 ml vissaus
  • 5 limoenbladeren, licht gekneusd
  • 4 takjes koriander (als afwerking)

Bereiding

  1. Laat de currypasta in een sauspan oplossen in de kokosroom.
  2. Voeg de eend, bamboescheuten, chili, vissaus en limoenblaadjes toe en breng aan de kook.
  3. Wanneer het vlees gaar is, voeg je de tomaten, ananas en lychees toe. Roer goed onder, zodat alles goed warm wordt, maar laat de curry niet meer koken.
  4. Vis de limoenbladeren uit de curry en serveer met jasmijnrijst en een genereuze hoeveelheid verse koriander.

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info