Riz condé

2c65e68069a1aa4b2c5c72dbebd865a6 © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Een dessert van zoete rijst en abrikozen. Makkelijk, voordelig en lekker ouderwets.

Een dessert van zoete rijst en abrikozen. Makkelijk, voordelig en lekker ouderwets.

Voor 4 personen

  • 100 g kleefrijst
  • 1 l volle melk
  • 150 g suiker
  • 1 vanillepeul
  • 50 g boterliaison (2 eierdooiers losgeklopt in 1 dl room)
  • abrikozen- of passievruchtencoulis
  • abrikozen op sirooproom

Bereiding

1. Spoel de rijst. Kook melk met suiker en vanille. Voeg de rijst toe, een snuif zout en de boter.

2. Breng al roerend aan de kook. Dek af, gaar 30 minuten op 200 °C.

3. Roer er de liaison onder, laat afkoelen.

4. Serveer met abrikozen- of passievruchtencoulis, halve abrikozen op siroop en een lepel halfopgeklopte room.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content