Rivierkreeft met rabarbercoulis en gember

09/06/11 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:19

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 20 rauwe rivierkreeftjes
  • 150 g rabarber
  • 100 g sjalotten
  • 20 g boter
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 el honing
  • 2 el sesamkorrels
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

Spoel de rabarber schoon, schil zorgvuldig en verwijder ook de draadjes. Snij de stengels in stukjes van 4 cm. Schil en snipper de sjalotten. Schil de gember en snij fijn. Smelt de boter op laag vuur in een pan en laat de sjalotten slinken.

Voeg de rabarber en de gember toe en schenk er 10 cl water bij. Bestrooi met peper en zout en laat 30 minuten afgedekt koken. Giet over in de beker van de mixer, voeg de honing toe en meng het geheel. Hou warm. Ontdoe de kreeften van hun koppen en schalen, bestrooi met peper en zout en rol in de sesamkorrels.

Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de kreeftenstaarten 1 minuut aan weerszijden. Dien op met rabarbercoulis met gember.

Onze partners