Risotto

09/06/11 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:57

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Vialone Nano-rijst
  • olijfolie
  • lookteentje
  • sjalot
  • gevogeltebouillon of groentebouillon

ingrediÃ"nten naargelang eigen smaak:

  • tomaat
  • raketsla
  • champignons

Bereidingswijze

Basis voor risotto:

De Vialone nano-rijst even opstoven in olijfolie samen het lookteentje en de sjalot. De warme bouillon toevoegen tot wanneer de rijst juist onder staat. 1 tot 2 minuten laten koken. Van het vuur halen en onder deksel 10 minuten laten staan. Alees in een andere kom doen.

Risotto met raketsla:

De halfgare rijst met warme bouillon op het vuur zetten en maken dat de rijst juist onder staat. Af en toe roeren, eventueel vocht bijdoen. De raketsla fijn snijden, olijfolie en zout bijdoen en laten rusten. Pesto van raketsla bij de rijst doen samen met wat gemarineerde raketsla en een weinig parmezaanse kaas met enkele druppels citroensap.

Risotto met tomaat:

De halfgare rijst opzetten samen met de bouillon, wat tomatensap, tomatenblokjes, basilicumpesto en kreeft.

Risotto van champignons:

De halfgare rijst op zetten samen met de jus van champignons (gedroogde boleten opzetten met kippenfond, stoven en koel wegzetten), gesnipperde truffel met daarbij de gestoofde verse champignons.

Lees meer over:

Onze partners