Risotto van doperwten

10/06/11 om 08:44 - Bijgewerkt om 08:44

Geef je waardering

Risotto van doperwten

Ingrediënten

  • 1 kg niet-gedopte, versgeplukte doperwten
  • 1,5 l bouillon (vlees of groenten)
  • 2 uien, fijngehak
  • 60 g pancetta
  • 60 g boter
  • 400 g risottorijst
  • 1 el gehakte peterselie
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Dop de erwtjes en kook ze 1 minuut in wat bouillon. Bak de gehakte uien en de versneden pancetta in wat boter. Voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten. Voeg een pollepel bouillon toe. Schenk telkens wat bouillon erbij als het vocht is opgenomen.

Voeg de doperwtjes, peper en zout toe en controleer de smaak. Voeg van het vuur af 40 g boter en de Parmezaanse kaas toe. Dek af met een deksel en laat nog 2 minuten rusten voor het opdienen.

Tip: Je kan de peulenschillen vermalen en aan de bouillon toevoegen. Zo krijgen de rijstkorrels extra veel kleur.

Lees meer over:

Onze partners